Etusivu   Me   Kuulumiset   Koirat   Kissat   Kuvia   Pentulaatikko   Linkit   Ota yhteyttä   Vieraskirja


PENTULAATIKKO


Vanhaenglanninlammaskoira on 30-45 kiloa iloista hännänhuisketta vuoden jokaiselle päivälle ehkä ainakin kymmeneksi vuodeksi. Lampuri on myös paimenkoira, jolla on pitkä paksu turkki. Tämä asettaa haastetta omistajalle niin ulkoiluttamisen kuin turkista huolehtimisen suhteen. Kuitenkin jos lammaskoiran perustarpeista kuten riittävästä seurasta, liikunnasta, aktivoinnista ja yleisistä hoitotoimenpiteistä huolehditaan antaa se rakkautta ja iloa perheelleen pitkäksi aikaa. Lammaskoirasta saa ihanan ystävän moneen menoon harrastuksiin, lenkille, mökille, koti-iltoihin, sohvakaveriksi tai vaikkapa lasten pallopeleihin.

Kasvatustyöni on ja tulee myös jatkossa olemaan erittäin pienimuotoista. Pyrin harkitsemaan tarkkaan jokaisen yhdistelmän niin, että pentueen vanhemmat täydentäisivät toistensa puutteita ja olisivat luonteeltaan hyviä perhe-, sekä harrastukoiria. Kiinnitän myös huomiota terveystuloksiin, jotta pennuilla olisi hyvät edellytykset kasvaa pennusta terveiksi vanhaenglanninlammaskoiriksi. Mitään varmaa en lupaa, sillä pentueesta ei koskaan voi varmuudella sanoa mitä jokin tietty yhdistelmä jättää jälkeensä. Täydellistä koiraa ei myöskään taida ollakkaan, jokaisessa on omat puuttensa ja virheensä. Pyrin myös avoimesti kertomaan jalostukseen käyttämieni koirien puutteista kuin myös hyvistäkin puolista uusille pennunostajille. Pentujen ollessa vielä luonani ensimmäiset 7-8 viikkoa varaan niille aikaa niin että ne jo tässä vaiheessa sosiaalistuvat ja tottuvat käsittelyyn. Yritän tarjota pennuille mahdolllisimman paljon virikkeitä, kuten leluja ja erilaisia tasapainoilualustoja. Tietenkin ottaen huomioon ennenkaikkea pentujen turvallisuuden ja riittävän levon saannin. Tämä siksi, että ympäristön monipuolisuus on tärkeää pennun henkiselle kehitykselle. Pentujen ollessa 6-8 viikon ikäisiä varaan jokaiselle pennulle pienen hetken aikaa leikkiä ihmisten kanssa ilman muita pentuja, sillä tämä on voimakasta sosiaalistumisen aikaa pennun elämässä mikäli sille tarjotaan siihen mahdollisuus. Pyrimme myös aloittelemaan sisäsiisteyskasvatusta mahdollisuuksien mukaan riippuen hieman vuodenajasta kuinka onnistuu, kuin myös pentujen määrästä. Olisi myös hienoa, jos tulevat pennunomistajat pääsisivät jo ensimmäisen kolmen ja kahdeksan viikon välillä katsomaan pentua ainakin kerran ennen luovutusta (toki mahdollisuuksien mukaan). Tällöin voidaan jo hieman käydä läpi asioita, joita tulisi huomioida kun pentu sitten haetaan uuteen kotiin.

Pennuille etsimme ensisijaisesti huolehtivia, mahdollisesti harrastuksista (agility, toko, palveluskoiralajit, näyttelyt jne..) kiinnostuneita perheitä, jotka ymmärtävät rodun turkin vaativan säännöllistä huolenpitoa. Ongelmatilanteissa olen aina käytettävissä ja pyrin auttamaan parhaani mukaan vastaan tulevissa kysymyksissä tai esimerkiksi turkinhoidossa. Toivoisin myös kuulevani pentujen hyviä kuulumisia sillointällöin tai vaikkapa nähdä pentuja mahdollisuuksien mukaan. Toiveeni uusilta pennunomistajilta olisi myös että ainakin pentujen lonkat, kyynärnivelet ja silmät tutkittaisiin, kun koira on täyttänyt puolitoista vuotta.

Pennut luovutetaan uusiin koteihin aikaisintaan seitsemän viikon ikäisinä, rekisteröityinä, mikrosirutettuina, madotettuina, pienen pentupaketin ja hoito-ohjeiden kera. Kasvattaja maksaa uuden pennun omistajan ensimmäiseksi vuodeksi vanhaenglanninlammaskoirat ry:n jäseneksi.                   


sivujen sisältö © Mari Hartikainen 2011
sivujen ulkoasu © Katja Surakka, Kennel Goldencream´s 2011