Etusivu   Me   Kuulumiset   Koirat   Kissat   Kuvia   Pentulaatikko   Linkit   Ota yhteyttä   VieraskirjaNimeni on Mari ja asustelen tällähetkellä Savonlinnassa opiskelemassa fysioterapiaa. Olen koulutukseltani ureiluhieroja ja suorittanut myös erityisryhmienliikunnanohjaaja koulutuksen Joensuussa. Höpsähdin koiriin jo aivan pienenä tyttönä ja monta vuotta halusin omaa koiraa. Perheessä oli kyllä jossakin vaiheessa walesinspringerspanieli, mutta ensimmäisen ikioman koirani Jamin sain 11 vuotiaana. Onneksi tädillä oli berninpaimenkoiria, jotka olivat minulle kaikki kaikessa, ne olivat meillä hoidossa ja niiden kanssa telkkusin paljon. Tuo rotu on edelleen lähellä sydäntäni, mutta terveystilanne huolestuttaa.

Olen toiminut koulutusohjaajana Pohjois-Karjalan Seurakoirat POKS Ry:n kursseilla syksystä 2007 lähtien pentu -ja tokoalkeet kursseilla, mutta muuton takia nämä hommat yhdistyksessä jäivät. Olen käynyt vuosien mittaan monenlaisia kursseja koiriin liittyen ja kasvattajan peruskurssin suoritin hyväksytysti  keväällä 2008.

Tiibetinspanielia rotuvalintana en oikeastaan osaa perustella. Olin sen verran nuori silloin, mutta pakko myöntää, kun rotuun tutustuu ja oppii enemmän, on se alkanut kiehtoa vuosien varrella yhä enemmän ja enemmän.

Vanhaenglanninlammaskoirasta olin haaveillut jo pitkän aikaa, katsellut pentueita, käynyt näyttelyissä tutustumassa ja ottanut yhteyksiä kasvattajiin, mutta sitten vasta katsoin järkeväksi  hankkia toisen koiran itselleni. Kaikenlainen näprääminen turkin kanssa jaksaa kiinnostaa ja ennekaikkea se upea persoonallinen, iloinen luonne! Etsin myös itselleni harrastuskoiraa ensisijaisesti agilityyn ja tokoon ja olen todennut lammaskoiran sopivan erinomaisesti harrastukoiraksi. Turkin alta paljastuu upea toimelias paimenkoira, jossa on potentiaalia moneen harrastukseen. Toivottavasti näitä tultaisiin jatkossa näkemään yhä enemmän esimerkiksi toko- ja agilitykisoissa. Miksei PK-oikeuksiakin kannattaisi hakea mikäli innostuneita harrastajia riittäisi. Pakko myöntää, että vanhaenglanninlammaskoira rotuna tosiaan vei mukanaan ja näitä karvakorvia varmasti tulee elämässäni olemaan myös tulevaisuudessa, jos kaikki käy hyvin. Esimmäinen pentue meille syntyi kotiin (rekisteröity Grey Coats kennelnimelle) keväällä 2009. Pentueen ainut tyttö (Hilla) jäi kotiin kasvamaan. 

Kennelnimi Ladypaw`s myönnetty keväällä 2011

Nimi on taivuteltu ensimmäisten lammaskoirieni virallisista nimistä (Grey Coats Kissing Lady ja tyttärensä Grey Coats Nimble Lady), ja jo useammassa polvessa suvussa kulkevasta narttujen nimissä esiintyvästä Ladystä (mummo Grey Coats Classical Lady ja isomummo Grey Coats Zelda Ladylike). Ensimmäinen oma pentue syntyi kesäkuussa 2011. Kasvatustyöni tulee jatkossa olemaan erittäin pienimuotoista. Haluan käyttää jalostukseen ainoastaan harkittuja yhdistelmiä, joista syntyisi mukavan lampurin luonteen omaavia, mahdollisimman rotumääritelmän mukaisia, pitkäikäisiä ja terveitä lammaskoiran alkuja. Minulla riittää vielä myös paljon opittavaa rodusta. Toivon, että tulevat pentuni pääsisivät hyviin huolehtiviin ja mahdollisesti harrastuksista kiinnostuneisiin koteihin. Olivat kiinnostuksen kohteet sitten näyttelyt, tottelevaisuus, agility, koiratanssi, tai ihan vain ulkoileminen, tärkeintä on että koiran kanssa touhutaan yhdessä ja se elää perheen jäsenenä. Olisi myös hienoa jos omistajat olisivat valmiita kuvauttamaan koiransa lonkat ja kyynärät sekä tarkistuttamaan koiransa silmät. Haluaisin myös kuulla mitä pennuille kuuluu ja pyrin parhaani mukaan olemaan apuna kaikissa uutta omistajaa askarruttavissa kysymyksissä.

Koirien lisäksi harrastan tanssia säännöllisen epäsäännöllisesti.
-Mari-
sivujen sisältö © Mari Hartikainen 2011
sivujen ulkoasu © Katja Surakka, Kennel Goldencream´s 2011