Etusivu   Me   Kuulumiset   Koirat   Kissat   Kuvia   Pentulaatikko   Linkit   Ota yhteyttä   Vieraskirja


Maarikan Cocolate
"Jami"


Jami on hurmaava vanhempi herrasmies, jonka suuret ruskeat silmät ja ihana luonne kyllä sulattaa jokaisen kylässäkäyjän sydämen. Moni tuttava on valinnut tiibetinspanielin rodukseen tutustuttuaan Jamiin ja sen mahtavaan luonteeseen. Tämä suklaasydän on luotettavin koira mitä tiedän olevankaan, lasten kanssa voisin huoletta jättää Jamin keskenään sillä sen super lujat hermot ja pinna kestää pahimmankin riiviön riiviömäisyydet.

Luostarin ylhäisyys
Tipsumaisuuttakin pojasta kyllä löytyy, omanarvontunto on tallella ;) Lenkillä jos herra päättää että nyt lähdetäänkin toiseen suuntaan se on kyllä joko kannettava koira kotiin tai vain taivuttava herran tahtoon. Lenkille lähtö ei myöskään tule kysymykseen jos ulkona sataa vettä tai on muuten märkää. Lumikelillä taas on ilo ylimmillään kun Jami haukkailee lunta suuhunsa ja peuhaa hangessa. Sitten kun päästään sisälle juostaan rallia ympäri taloa niin että matot on rullalla ja omistaja pääsee niitä sitten oikomaan aikansa kuluksi. Kuvailisin Jamia muutamalla sanalla yksinkertaisesti kissamainen koira, jolta puuttuvat kissan kynnet ja arvaamatomuus.

Harrastukset
Jamin kanssa harrastimme agilityä n. seitsemän vuotta ja tokoakin siinä sivussa. Kisaamaan ei koskaan lähdetty koska Herran kanssa sai tehdä työtä vuosikausia ennenkuin se alkoi totella lähes jokaisella harjoituskerralla. Sillä oli yksinkertaisesti vain sellaisia päiviä ettei sitä huvittanut ja silloin oli turha edes yrittää tehdä yhtään mitään, toisinaan taas virtaa oli todella paljon ja kaikki meni aivan moitteettomasti. Jami kuitenkin tykkäsi agilitystä, mitä pidempään olimme harrastaneet sitä varmemmiksi sen suoritukset tulivat, se luki todella hyvin ohjaajansa (huonoa) ohjausta ja harvoin ajautui vahingossa vauhdin hurmassa väärälle esteelle.

Kiitokset
Sitten on jälleen kiitosten aika, eli kiitos kasvattaja Pirkko jonka ansiosta meillä on tämä hurmaava herrasmies. Jami on opettanut minulle koirista näinä vuosina aivan uskomattoman paljon, melkeinpä enemmän tai ainakin erilaisia asioita kuin joku muu ns "harrastukoira" olisi ehkä opettanut, juuri sen itsenäisyyden takia jouduin paneutumaan todella koiran käyttäytymiseen ja sitä kautta motivoimiseen jne..

Perustiedot
Syntynyt 28.1.1999
 
6.8.2000 silmät  Ei HC-, PRA- tai RD-muutoksia
6.8.2000 polvinivelet 0/0

Jami jalostustietokannassa

Sukutaulu
MILLAN CEKKA
FIN MVA
FINNIC FIRIOS
C.I.B. POHJ MVA
ARCTICA JÖRÖJUCCA
FINNIC MINKA
MILLAN CEI-RA
FIN MVA
MILLAN CHOKKY
MATINSUON CHO-REL-LA
MAARIKAN DARLENE
FIN MVA
OF ZLAZANO KHENO
FIN MVA AM CH
JEMARI KALIFRONIA KOOLER
FIN MVA NO MVA
OF ZLAZANO KAR MA
MAARIKAN JANET
FIN MVA
MILLAN CHARMER
JENICAsivujen sisältö © Mari Hartikainen 2011
sivujen ulkoasu © Katja Surakka, Kennel Goldencream´s 2011