Etusivu   Me   Kuulumiset   Koirat   Kissat   Kuvia   Pentulaatikko   Linkit   Ota yhteyttä   VieraskirjaFI MVA
Grey Coat´s Nimble Lady

"Hilla"

Mistä kaikki alkoi...

Oli -3 astetta pakkasta ja maaliskuinen ilta, kun Ulla ajeli työvuoronsa jälkeen meille kahdeksan aikoihin. Helmin lämpö oli laskenut aamulla alle 37, joten tiesimme sen synnyttävän vuorokauden sisällä. Istuimme kahvipöydän ääressä ja tunnit kuluivat ja kuluivat, arvuuttelimme meinaako se synnyttää tänä yönä laisinkaan. Menimme klo 24 jälkeen nukkumaan ja laitoimme kellot soimaan parin tunnin päästä katsoaksemme mikä tilanne oli, ja niinhän se oli, Helmin lämpö oli noussut 38, joten se alkaisi synnyttää pian. Klo 03:00 sitten alkoi tapahtua ensimmäinen poika putkahti maailmaan. Pian sen jälkeen vain n. 20 min myöhemmin Helmi alkoi ponnistaa ja sieltä syntyi toinen vielä edellistä poikaa isompi poikapentu. Mietimme mahtaako odottamaamme tyttöä tulla ollenkaan... kului tunti ja n. 04:25 alkoi Helmi synnyttää kolmatta pentuaan ja silloin syntyi meidän Hilla, pentueen ainoa tyttöpentu. Ja kaunis pentu olikin väritykseltään ja muutenkin. Miehekkeeni Dimi on innostunut reenaamaan Hillan kanssa tokoa & agilityä ja meinaavat jossain vaiheessa mahdollisesti myös kisaamaan. Hillalle Dimi onkin kaikki kaikessa eikä saa lenkilläkään kadota mihinkään tai tulee hätä! Liekö sitten toisinkin päin ;) Olemme myös käyneet näyttelyissä ja tulemme jatkossakin käymään sillointällöin.

Tytön kutsumanimi "HILLA" oli ollut  mielessä jo ainakin vuoden päivät ja päätin siis jo aikaa sitten etukäteen mikä seuraavan lampurin nimeksi tulee, kun tiesin että se tulee myös olemaan narttu. Itseasiassa seuraavan lampurin pitikin tulla jo paljon aikaisemmin, mutta oikeaa pentua ei sitten sattunutkaan kohdalle. Onneksi Helmille syntyi poikein lisäksi myös kaunis tyttö, joka kasvaa emänsä seurana.

Energinen ja lupsakka voimapesä
Hilla on luonteeltaan mitä ihastuttavin seura- ja harrastukoira. Pidän sen tasaisesta luonteesta. Hillaa voisi kuvailla jopa hieman "urosmaiseksi" luonteeksi, se on lupsakka ja erittäin suora. Rakastaa rapsutteluja ja painaa lujasti päänsä syliin kun sitä paijataan. Hillalla on myös pitkä pinna ja se on todella leikkisä , älykäs nuori koira. Oppii uudet asiat ihan muutamalla toistolla. Oppii niin hyvät kuin huonotkin tavat.. viimeisin keksintö on jääkaappien ja pakastimien aukaisu.. huokaus.. Ketterä tyttö rakastaa metsässä juoksemista kuin myös uimista yli kaiken. Kesällä se saattaa mökkeillessä uida tuntikausia ja siinä omistajalla onkin sitten turkin kanssa ylimääräistä puhaamista, muttei se haittaa kun illalla kotona makaa väsynyt ja onnellinen "vesipelastus" sankari. Se on saanut myös emänsä mukaan uintivillitykseen ja nyt minulla on kaksi innokasta uimaria. Hilla ja emänsä Helmi ovat ylimmät ystävät ja niillä on kovin kummallinen kieroutunut tapa leikkiä yhdessä, sitä kaikki muut koirat eivät aina ymmärrä. Hilla ei ole kovin kova haukkumaan, muutamia ilon haukahdus ulos lähdettäessä (komentaa emäänsä) ja kotona muutama möreä vartiohaukku kun joku tulee.

Tällä neidillä on mieletön katse kun se tapittaa tummanruskeilla, lähes mustilla silmillään. Sitä en ainakaan minä ole voinut vastustaa, Hilla on ihana koira kaikinpuolin, vaikka onkin aiheuttanut välillä omistajalleen hieman kauhistuneita huokauksia <3Perustietoja
Syntynyt 05.03.2009
Lonkat (HD) B/B
Kyynärät (ED) 0/0
Silmät: terveet

SKL:n luonnetesti +110 pist. 
Luonnetesti osa-alueittain jalostustietokannassa

Hilla jalostustietokannassa            Hillan tuloksia (tulossa)

Sukutaulu
AM CH
BUGABOO BIG PUFF DADDY
AM CH
BEAUMONTS BLAME IT ON BUGABOO
AM CH
BUGABOO'S TALK'N ABOUT YOU
AM CH
HEATHERMIST KATLYN BLUE SKYS
AM CH
BUGABOO'S BE STYLE'N
AM CH
BUGABOO'S BIG CHILL
BUGABOO'S STEEL MAGNOLIA
FIN MVA JV-06
GREY COATS KISSING LADY
FIN MVA
REATA'S HEAVEN'S CHOICE 
SLOV CH D JCH
ZECRETZORO A.D. ELBE-URSTROMTAL
EJGCH HU CH INT CH DK CH S CH LUX JCH
REATA'S AVANTGARDE
LTUV-03 FIN MVA
GREY COATS CLASSICAL LADY 
PZJSG-94 FIN MVA EST MVA KANS MVA LV MVA RUS MVA
GREY COATS LATINLOVER
ESTV-00 EUJV-00 PL&PZJV-00 PMV-01 FIN MVA EST MVA LTUV-02 ESTV-02 KANS MVA RUS MVA
GREY COATS ZELDA LADYLIKE sivujen sisältö © Mari Hartikainen 2011
sivujen ulkoasu © Katja Surakka, Kennel Goldencream´s 2011